Actueel

geldafbeelding


Lees hier hoe u het belangrijke werk van het Etty Hillesum Centrum kunt steunen.

Het Etty Hillesum Centrum zet zich al ruim 15 jaar in voor Beter Samen Leven. Bijvoorbeeld door Vredeseducatie, waarbij jongeren worden uitgedaagd zelf na te denken over hun rol in de samenleving. In publieksprogramma's voor volwassenen gaan de aanwezigen in gesprek over actuele dilemma's of maken kennis met nieuwe denkbeelden. Verder houdt het centrum het gedachtegoed van Etty Hillesum en ook het Joods Erfgoed in Deventer, levend.

Door het wegvallen van subsidies, dreigt aan het voortbestaan een eind te komen. Gelukkig zijn er al veel mensen die ons steunen, zoals onze vrijwilligers, onze donateurs en ons Comité van Aanbeveling. Maar, om te blijven bestaan en onze activiteiten te kunnen voortzetten, heeft het EHC méér nodig. Van mensen die het belangrijk vinden dat het Etty Hillesum Centrum haar werk voortzet. Daarom vragen we ook ú om een bijdrage.

anbiDe mogelijkheden om het Etty Hillesum Centrum te steunen zetten we hieronder op een rij. Verder is het goed om te weten dat het Etty Hillesum Centrum een culturele ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) is. Hierdoor mag u 125% van uw gift aftrekken van de belasting. Bovendien hoeft het EHC geen belasting over uw gift te betalen.

Mogelijkheden om het EHC te steunen:

  • Eenmalige schenking.

Op een moment dat het u uitkomt schenkt u het EHC een bedrag naar eigen keuze. U kunt het bedrag overmaken op rekening NL 07 INGB 0006 6761 13 ten name van het  Etty Hillesum Centrum, Deventer. Als het totaal van uw giften aan ANBI's in één kalenderjaar tussen de 1% en 10% van uw drempelinkomen ligt, heeft u recht op belastingaftrek.

  • Donateur worden.

worddonateurU steunt het EHC voor onbepaalde tijd met een door u gekozen vast bedrag per jaar, met een minimum van € 2,50 per maand. U mailt hiervoor Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Hierna krijgt u van ons een verzoek om toestemming tot automatische incasso.
* Als donateur krijgt u het programma thuisgestuurd en wordt u één keer per jaar uitgenodigd voor een
donateursbijeenkomst.
* Als het totaal van uw giften aan ANBI's in één kalenderjaar tussen de 1% en 10% van uw drempelinkomen ligt heeft u
recht op belastingaftrek.

  • Periodieke gift.

U steunt het EHC voor een periode van minimaal 5 jaar met een zelfgekozen bedrag per jaar. Als u hierover Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. mailt, krijgt u een volmachtformulier toegestuurd. Deze gift is een schenking per akte. Onze notaris stelt deze akte op na ontvangst van uw volmacht. U hoeft hier verder niets voor te doen of te betalen.
* U wordt als vriend van het EHC uitgenodigd voor een speciale vriendenbijeenkomt met een interessant
programma.
* U heeft het recht het bedrag drempelloos voor 125% van de belasting af te trekken.

  • Bij testament.

Wilt u het EHC een bedrag nalaten? Neem dan contact op met uw notaris om dit in uw testament vast te leggen. Het EHC is als ANBI vrijgesteld van successierecht. Natuurlijk kunt u ook een persoonlijke afspraak maken om de mogelijkheden door te spreken.

Ontwerp en realisatie website: Sitestorm