Bezoekersinformatie

Het is ook mogelijk met een groep het centrum te bezoeken. Een programma kan op maat worden aangeboden.

Te denken valt aan lezingen, exposities, concerten, vredeseducatie en andere activiteiten rond thema’s als vrede, mensenrechten, bezinning en maatschappelijke inzet. Allerlei groepen maken gebruik van het centrum, zoals leeskringen, kerkelijke groepen, historische verenigingen en familie- en vrouwengroepen.

Groepsbezoeken

Programma naar wens

Er zijn een aantal programma-modules, die allemaal ca. anderhalf uur duren. Ze kunnen ook gecombineerd worden tot een programma van 3 uur met een pauze:

  1. Een programma rond Etty Hillesum (inleiding, film, tentoonstelling en nagesprek)
  2. Een programma rond het verdwenen Joodse leven in Deventer (inleiding, film en tentoonstelling)
  3. De interactieve tentoonstelling De Barst, over vooroordelen, geweld en vrijheid. (film en rondtocht door De Barst met routeboekje)
  4. De interactieve tentoonstelling Sjalom-Salaam, vrede in uitvoering, over culturen en religie, over vooroordelen, vluchten en vervolging. Rondgang door ‘Sjalom’ met routeboekje en film.
  5. De Joodse wandeling, een stadswandeling olv een gids langs plaatsen die herinneren aan Joods leven in Deventer.
  6. Een programma over een bepaald thema dat op verzoek samen met u ontwikkeld kan worden, bv. ‘vooroordelen’, ‘tolerantie’.

boekje joodse wandelingAlle programma’s duren ongeveer anderhalf uur. De programma’s 1 en 2 zijn geschikt voor maximaal 50 personen. Aan de programma’s 3 en 4 kunnen maximaal 30 mensen tegelijk deelnemen. Bij programma 5 wordt de groep bij meer dan 20 wandelaars gesplitst.Bij een grote groep is het mogelijk een wisselprogramma te doen: de ene helft doet de Joodse wandeling, de andere helft heeft een binnenprogramma. Daarna wordt omgewisseld.

Prijzen groepsontvangsten Etty Hillesum Centrum

Hieronder worden de prijzen voor vrijetijdsgroepen, kerkelijke groepen en dergelijke vermeld.
Voor zakelijke groepen gelden andere prijzen.
Alle programma’s kosten € 7,50 per persoon, met een maximum van € 200,- per groep (bij 1. en 2. zijn dit 50 personen bij 3. en 4., 30 personen en bij 5., 20 personen) . Een combinatie van 2 programma’s kost € 12,50 per persoon.

Eten en drinken 

In het centrum is koffie/thee, frisdrank, wijn of bier te verkrijgen. Het is ook mogelijk een (eenvoudige) lunch te laten verzorgen. De prijzen hiervoor zijn:

Koffie/thee € 1,50
Frisdrank/sap € 1,50
Bier € 3,=
Wijn € 3,=
Lunch (2 broodjes, krentenbol, fruit, koffie/thee/melk) € 8,=
Uitgebreide lunch € 12,=

Verhuur:  

De verhuur van de zaal bedraagt € 80,= per dagdeel.

Overleg en bespreken

Voor nadere inlichtingen, overleg over het meeste geschikte programma, prijzen en reserveringen, kunt u terecht bij Gerja Meima: per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoonnummer: 0570-641003.

.

Ontwerp en realisatie website: Sitestorm