Educatieprogramma's

Deze les (voor groep 7 en 8 basisonderwijs) laat kinderen stilstaan bij discriminatie en pesten en bij oorzaken en gevolgen hiervan.

Ze denken na over waarden, normen en burgerschap en worden vertrouwd met begrippen als feit en mening, vooroordelen en tolerantie. De leerlingen leren zelf een standpunt in te nemen enover hun eigen handelwijze na te denken. Verder ontdekken ze de overeenkomsten tussen grote (internationale) conflicten zoals de Tweede Wereldoorlog en conflicten in de klas. In beide gevallen zijn dezelfde vier rollen van de betrokken personen te onderscheiden.

schoolklassenDe les past in de kerndoelen 34, 37 en 38 van het ministerie van OCW. De gastles duurt anderhalf uur en wordt gegeven door een educatiemedewerker van het Etty Hillesum centrum. In de les gebruikt de docent verschillende werkvormen, zoals: vertellen, powerpointpresentatie, overleg in tweetallen, werken met het leerlingenboekje, filmkijken, klassengesprek en een spel.

Een folder van Is Iedereen Gelijk is in het Etty Hillesum Centrum verkrijgbaar en kan op aanvraag per mail toegezonden worden. (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 0570-641003)

Doelgroep: Groep 7 en 8 van het Basisonderwijs
Duur: Circa 90 minuten.
Kosten: € 80,= inclusief leerlingenboekje en reiskosten
Plaats: Op locatie (aanwezigheid beamer, laptop of digibord)
Ontwerp en realisatie website: Sitestorm