Educatieprogramma's

3 thema lessen ( 1 in het EHC en 2 op school) voor groep 5/6  van het BO, gegeven door het Etty Hillesum Centrum i.s.m. het Kunstcircuit Deventer.

We leven in een wereld vol verschillen en vol verschillende mensen. In drie thema-lessen worden de kinderen bewust gemaakt van verschillen tussen mensen.
We geven hen gereedschap waarmee ze een eigen mening en houding kunnen ontwikkelen en oefenen.

anders is heel gewoon 2De eerste les vindt plaats in het Etty Hillesum Centrum. In die les gaan de kinderen op interactieve wijze aan de gang met de begrippen "Gewoon" en "Anders". Ze onderzoeken en ervaren dat iedereen "anders" is, en dat daarin iedereen zijn eigen waarde heeft.

De tweede en derde les vinden plaats op de eigen school. Daar reageren de kinderen in groepsverband op muziek, spel en beweging.
Zingen, rappen, je eigen en elkaars stem ervaren, ritme- en maatspelen uitvoeren met lijf en instrumenten, beleving van muziek door fantasie in beweging en improvisatie, concentratieoefeningen d.m.v. spel. Al deze aspecten vormen de bouwstenen van de muzieklessen. Zo stimuleert het plezier in diverse muzikale uitingsvormen de bewustwording van 'met elkaar het verschil maken'.

Kunstcircuit Deventer
Dit aanbod is tot stand gekomen met advies en bemiddeling van Kunstcircuit Deventer (voorheen Bureau Kunstcircuit en Onderwijs & Wijken van Leeuwenkuil
kunstencentrum).
Het programma kan via cultuur en school geboekt worden. Zie ook de website van het Kunstcircuit Deventer.

Doelgroep: Jongeren van groep 5 en 6 (ev. ook 4) van het Basisonderwijs
Duur: 3 lessen van 60 minuten
Kosten: € 4,85 per leerling
Plaats: 1e les in het EHC en 2e en 3e les op eigen scool
Opgave: Kunstcircuit Deventer: klik hier voor inschrijfformulier
Ontwerp en realisatie website: Sitestorm