Bezoekersinformatie

 

Deze wandeltocht van twee uur voert langs oude Joodse plekken in Deventer, zoals synagoges, woonhuizen en winkels.

Zoals de woningen van David Cohen, de familie Adelaar en van Etty Hillesum. Verder worden winkelpanden en pakhuizen aangedaan, zoals dat van Spanier, goedkoope Sam met zijn mooi gerestaureerde muurschildering, Gosschalk en de Sajetbael aan het Klooster.

GrotePoot20142Er wordt ook stilgestaan bij de plaats en de rol van de Palestinapioniers die eerst vanaf de Brink en later vanuit hun pand aan de Papenstraat opereerden. Anekdotes, geschiedenissen en andere verhalen maken dat de wandelaar een beetje besef krijgt hoe het Joodse leven voor de Tweede Wereldoorlog zich in Deventer afspeelde. Ook zullen we stilstaan bij een aantal struikelstenen.

De stadswandeling start om 13.00 uur vanuit het Etty Hillesum Centrum en eindigt hier omstreeks 14.30 uur. Deelname € 5,= per persoon. Van te voren aanmelden is niet nodig.

In 2021 zal de wandeling nog plaats vinden op de zondagen 13 juli, 8 augustus, 12 september, 10 oktober, 14 november en 12 december. Dat de wandeling erg populair is blijkt steeds uit het grote aantal deelnemers.

Ontwerp en realisatie website: Sitestorm