Winkel

Op deze pagina staan alle artikelen (boeken en dvd's staan elders op de site) die wij in de winkel van het Etty Hillesum Centrum verkopen.

Het Centrum is gevestigd aan de Roggestraat 3 te Deventer, op loopafstand van station en parkeergarage. De winkel is open op woensdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 16.00 uur. In juni , juli en augustus is de winkel dagelijks geopend van 13.00 tot 16.00 uur, behalve op maandagen. Pinnen is mogelijk in onze winkel. U kunt de artikelen ook per email bestellen: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. U ontvangt dan een faktuur en na betaling ervan wordt de bestelling u toegezonden. 
De verzendkosten komen in Nederland op:
Brievenbuspakje: maximumformaat: 38 x 26,5 x 3,2 cm  t/m 2 kg  € 4,35                  
Pakketten: maximumformaat: 100 x 50 x 50 cm: pakket bezorgd op huisadres:  t/m 10 kg € 6,95.

Doosje met 101 kaarten met boekje
doosje en kaarten
We hebben een heel mooi doosje gemaakt met 101 kaarten en een klein boekje. Op de kaarten staan citaten van Etty Hillesum in het Nederlands en Engels.
Ze zijn te gebruiken voor dialoog en persoonlijke inspiratie.
Te koop voor €24,95


Fotomapje Etty en het Ijssellandschap

mapjeijssellandschapkleinDe foto's in dit mooie mapje zijn gemaakt door Wicher Naberman, die door Etty geïnspireerd raakte.
Etty Hillesum schrijft in haar dagboeken concreet over de IJssel, waar ze geregeld langsliep als ze bij haar ouders op bezoek was. Zij vertelt over de rust, ruimtelijkheid en vrijheid die ze in het landschap ervaart. Opvallend is dat ze ook haar 'innerlijk landschap' beschrijft met beelden die rechtsstreeks aan het IJssellandschap ontleend lijken te zijn. Dit inspireerde Wicher Naberman om zijn foto's van de IJssel, met watervlaktes, wilgen, hagen en lucht te combineren met de woorden van Etty Hillesum. Tekst en beeld lossen in elkaar op en versterken elkaar. Prijs € 5,95.

... mijn innerlijk landschap bestaat uit grote wijde vlaktes, oneindig wijd, er is nauwelijks een horizon... 14 juni 1941 

Geshiedenis delen: Joods leven in Deventer

img122Deze cd-rom is een onderdeel van de tentoonstelling Joods leven in Deventer - Sjalom Salaam: vrede in uitvoering.
Productie en uitgave: Etty Hillesum Centrum
Prijs: € 8,50


8 CD-Luisterboek: Het verstoorde leven
img128
Actrice en presentratrice Julika Marijn leest Het verstoorde leven dat voor het luisterboek is aangevuld met een aantal brieven uit 1943. Als geen ander weet Julika Marijn met haar grandioze stem en haar betrokkenheid, Etty Hillesum levend te houden.
Luisterduur: 9 uur en 37 minuten
Prijs: € 24,95

Israel
img121
Blanco notitieboekje om zelf in te vullen.
Prijs: 5,50 


Kaart familie Hillesum, ca. 1931
img124
Prijs: € 1,=


Kaart Firma Noach
img123
Firma Noach, Het Klooster, 1953
Fotograaf: Jonny Levy, Deventer
Prijs: € 1,=


Kaart Firma Noach
img125
Firma Noach, met kar en Salomon Noach in de deur, 1953
Fotograaf: Jonny Levy, Deventer
Prijs € 1,=
Ontwerp en realisatie website: Sitestorm